Okul Tarihçesi

04.06.2014 2311

Mamak İlçesi Eski Bayındır Köyündeki heyelan sebebi ile Eski Bayındır Köyü, aynı ilçedeki Yeni Bayındır mevkiine taşınmıştır. Bu yerleşim yerinde 1967 yılında iki derslikli bir okul yapılarak eğitim öğretim faaliyetine başlanmıştır. Aynı yılda Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yetkin´in vefatı üzerine ismi okulumuza verilmiştir. 1985 yılında okulumuza iki derslikli bir bina yapılmıştır.2000 yılında ise lojmanlar derslik olarak eğitim öğretime açılmıştır.2007 yılında da asıl bina yıkılarak yerine Dünya Bankası desteği ile 8 derslikli , sığınak ve asansörü bulunan bir ek bina yapılmıştır. 2014/2015 eğitim öğretim yılından itibaren dönüşüm işlemlerinin tamamlanmasıyla ikili eğitim yapılan İlkokul olarak faaliyetini sürdürmektedir.